Behoud Ziekenhuis Parkstad
Petitie Pagina

De volgende manifestatie is gepland! Op 30 maart om 12:00 zien we u graag terug op het Pancratiusplein in Heerlen! 

Meer informatie volgt snel 


Dank voor de enorme opkomst en de fantastische protestmars! 
Dank aan iedereen die gekomen is, op andere manieren de petitie & mars heeft ondersteund en mee heeft georganiseerd. Wij zijn enorm trots op jullie en de positieve sfeer van die middag!
Op dit moment bereidt de Ziekenhuis Alliantie een burgerinitiatief voor. De regels en procedures om dit correct op te zetten worden onderzocht. Daarna komen wij graag bij jullie hierop terug. Wordt vervolgd! 


Stop de ontmanteling van het ziekenhuis in Parkstad! Teken onderstaande petitie voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis.  


Het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen dreigt in 2030 alle bedden voor opnames en de spoedeisende hulp kwijt te raken. Dat is ongelofelijk slecht nieuws voor onze regio. We mogen dit niet laten gebeuren! Daarom hebben de gezamenlijke politieke partijen uit de gemeenteraad van Heerlen zich georganiseerd in de Ziekenhuisalliantie.


De voltallige gemeenteraden van Brunssum, Landgraaf, Kerkrade, Voerendaal, Simpelveld, Gulpen-Wittem & Vaals hebben zich ook aangesloten bij de Ziekenhuisalliantie. De parkstad is een stedelijke regio met maar liefst 257.000 inwoners, die wordt gekenmerkt door bovengemiddelde armoede en een grote zorgbehoefte. De Parkstad is daarmee groter dan Eindhoven of Groningen, steden waarvan het terecht ondenkbaar is dat ze geen ziekenhuis hebben. Het ziekenhuis in Heerlen is het enige volwaardige ziekenhuis in de regio. Bovendien zijn ook de gemeenten uit het Heuvelland, zoals Vaals en Gulpen, aangewezen op het ziekenhuis in Heerlen.

Onze boodschap is helder: behoud het Zuyderland ziekenhuis in zijn huidige vorm, met een volwaardige spoedeisende hulp en voldoende opname- en behandelcapaciteit, afgestemd op de omvang van de bevolking!

De Ziekenhuisalliantie organiseert 23 september aanstaande een grote protestmars voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in de Parkstad en we roepen iedereen op om mee te doen!
Laat je stem horen, of je nu jong of oud, rijk of arm, politicus of geen politicus bent! Hoe meer mensen hun geluid laten horen, hoe krachtiger dit te horen zal zijn voor de directie van Zuyderland, de zorgverzekeraars en de politici in Den Haag!

Maakt u zich ook grote zorgen over de dreigende ontmanteling van het ziekenhuis? Teken dan de petitie en doe mee aan de protestmars! Deze zullen we op 23 september overhandigen aan de besluitvormers. Nadere details over de protestmars volgens zo snel mogelijk.

Heeft u vragen? Mail ons: ziekenhuisparkstad@heerlen.nl


Deel onze oproep op uw kanalen: 

 


Powered by en eigendom van SP Heerlen. De privacy-voorwaarden kunt u hier inzien